PERSOONLIJK ADVIES

Al onze artikelen voldoen aan EU-veiligheidsnormen

De Consumentenbond heeft samen met vijf Europese zusterorganisaties een steekproef gedaan bij buitenlandse webshops. Hieruit blijkt dat twee derde van de onderzochte producten (waaronder elektronica, speelgoed en kinderkleding) onveilig is. De Consumentenbond adviseert consumenten dan ook om deze producten niet te kopen via webwinkels buiten de Europese Unie. In dit blog leggen we u graag uit dat u bij Suprème Relatiegeschenken wél veilige producten bestelt.

CE-markering: veilige producten

Bij Suprème Relatiegeschenken bestelt u altijd veilige producten. Een deel van onze producten wordt buiten de Europese Unie geproduceerd, maar om deze binnen de EU te mogen verkopen, moeten ze aan de strenge EU-veiligheidsnormen voldoen. Producten zoals elektrische apparaten, kleding en speelgoed moeten hiervoor verplicht een CE-markering hebben. Webwinkels buiten de EU mogen deze producten zonder CE-markering verkopen aan consumenten binnen de EU, waardoor u dus mogelijk onveilige producten koopt. Door de CE-markering op onze producten bent u ervan verzekerd dat u bij ons veilige producten koopt.

Elektrische schok en in brand vliegen

De Consumentenbond testte onder andere elektronica en kinderproducten bij webwinkels zoals AliExpress, Wish, Amazon, Light in the Box en eBay. Deze webwinkels zijn platforms tussen verkopers en kopers. Twee derde van de onderzochte producten voldoen niet aan de veiligheidsnormen zoals de Europese Unie hanteert. “Bijna driekwart van de powerbanks, usb-laders en reisadapters kwam niet door de veiligheidstest. Ze kunnen een schok geven, oververhit raken, smelten en zelfs in brand vliegen”, stelt de Consumentenbond. Dit risico loopt u niet als u deze producten bij Suprème Relatiegeschenken bestelt.

200 keer toegestane hoeveelheid weekmakers

De Consumentenbond testte 250 producten, waarvan 165 producten niet in orde zijn. Sommige producten bevatten (fors) meer schadelijke stoffen dan toegestaan of zijn zelfs gevaarlijk. Van de onderzochte speelgoedproducten bevatte een deel maar liefst 200 keer de toegestane hoeveelheid weekmakers, wat een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Zeker bij kleine kinderen, omdat zij speelgoed vaak in de mond doen. Bovendien konden eenvoudig stukjes van het speelgoed afbreken, waar kleine kinderen in kunnen stikken. Bestelt u speelgoed of knuffels bij Suprème Relatiegeschenken? Dan weet u zeker dat u veilige producten voor kinderen bestelt.

Gevaarlijke kinderkleding

Van de 16 onderzochte kinderkledingstukken voldeden 14 stuks niet aan de veiligheidseisen. Deze eisen omvatten bijvoorbeeld maximale lengtes van koorden en linten, om te voorkomen dat kinderen blijven haken aan hun kleding of zelfs stikken. De kinderkledingstukken die u bij Suprème Relatiegeschenken koopt, voldoen uiteraard aan de Europese veiligheidsregels.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de veiligheidsnormen van de Europese Unie? Lees op de site van de Rijksoverheid meer over de CE-markering. Heeft u vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op:

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Goede communicatie en snelle levering van de bestelling.

Gemeente Hengelo

10

Snel en vriendelijk geholpen, zelfs een spoedvraag was geen probleem.

Roelofse

8

Good variety of gifts, well priced, quick service and easy website for ordering.

Lesley

9

Producten met prima prijs-/ kwaliteitverhouding. Snelle levering!

Johnson & Johnson

10

Direct korting

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op uw eerstvolgende bestelling.