PERSOONLIJK ADVIES

Wat is een pantone kleur?

Er zijn verschillende coderingen voor kleur, hier is pantone er één van. Pantone is een bedrijf dat deze kleurcoderingen heeft ontwikkeld en deze kleurcodes zijn over de hele wereld bekend. Een pantone kleur wordt ook wel PMS kleur genoemd. PMS staat voor het Pantone Matching System, hierbij wordt uitgegaan van 15 basiskleuren. De basiskleuren hebben een eigen naam en daarnaast zijn er nog meer dan 1000 kleuren die met een speciale code worden aangeduid.

De eerste publicatie van een kleurcodering van pantone werd gedaan in 1963. Toen waren deze codes vooral nog gericht op drukkerijen, grafische ontwerpers en de kleurtechniek die zij gebruikten.  Echter is later de catalogus flink uitgebreid en werden er ook elektronisch gemaakte kleuren ontwikkeld voor digitaal gebruik. 

Waarom we pantone kleuren gebruiken

Een pantone kleur (PMS) wordt veel gebruikt bij diverse druktechnieken om hierbij de juiste kleuren aan te duiden. Zo maken we bij Supreme Relatiegeschenken ook gebruik van pantone kleuren om zo altijd de juiste kleur te gebruiken bij het bedrukken van onze artikelen. We gebruiken deze kleurcoderingen omdat deze over de hele wereld hetzelfde zijn en worden toegepast, zo zitten we altijd goed met de kleurbedrukking. 

In tegenstelling tot andere kleurcoderingen, is het bij het pantone systeem niet nodig om kleuren te mengen, deze heeft al alle kleuren in het systeem zitten en deze zijn altijd hetzelfde. Zit er een specifieke kleur in uw logo of huisstijl? Dan is dat met de juiste pantone kleur bij Supreme Relatiegeschenken geen probleem. U kunt er bij ons vanuit gaan dat bij uw bedrukte artikelen de kleur er precies hetzelfde uitziet. Er zijn dan ook niet voor niets duizenden kleuren te vinden in het Pantone Matching Systeem. 

Artikelen bedrukken met een PMS kleur

Bij Supreme Relatiegeschenken kunt u altijd uitgaan van de beste kwaliteit. U kunt bij ons de leukste en mooiste artikelen laten bedrukken met een eigen opdruk. Kies er bijvoorbeeld voor om promotieartikelen te bedrukken met uw logo of deze geheel in eigen huisstijl te laten ontwikkelen. Door gebruik te maken van pantone kleuren, weet u altijd zeker dat de juiste kleur wordt gebruikt bij de bedrukking. Zo vormt de huisstijl een mooi geheel met de bedrukte geschenken en artikelen. 

Heeft u vragen over het Pantone Matchine Systeem of wilt u graag artikelen laten bedrukken met uw eigen PMS kleur? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Goede communicatie en snelle levering van de bestelling.

Gemeente Hengelo

10

Snel en vriendelijk geholpen, zelfs een spoedvraag was geen probleem.

Roelofse

8

Good variety of gifts, well priced, quick service and easy website for ordering.

Lesley

9

Producten met prima prijs-/ kwaliteitverhouding. Snelle levering!

Johnson & Johnson

10

Direct korting

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op uw eerstvolgende bestelling.