PERSOONLIJK ADVIES

Wat is een vector bestand?

Wilt u relatiegeschenken met een bedrukking bestellen, dan vragen wij u om hiervoor een logo, afbeelding of tekst aan te leveren. Voor de meeste bedrukkingen met een logo of een afbeelding hebben wij een gevectoriseerd Ai, EPS of PDF bestand nodig. In dit blog leggen we u uit wat dit is en waarom we dit nodig hebben.

Wat is een vector-bestand?

Een gevectoriseerd bestand (ook wel een vector-bestand genoemd) is een bestand dat bestaat uit lijntekeningen. Als u een ‘normale’ afbeelding uitvergroot op de computer (zoals een jpg-bestand), ziet u uiteindelijk allemaal blokjes: pixels. Zeker bij wat kleinere bestanden wordt de bedrukking dan erg blokkerig, waardoor de bedrukking niet mooi strak is. Een vector-bestand bestaat uit onder andere lijnen en ankerpunten en kan daardoor oneindig vergroot of verkleind worden, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt.

Waarom een vector-bestand?

Om een blokkerige bedrukking te voorkomen, maken wij bij de meeste bedrukkingen gebruik van een vector-bestand. Met het vector-bestand kunnen wij een haarscherpe bedrukking op het door u gekozen product drukken.

Wanneer is een vector-bestand niet nodig?

Heeft u een afbeelding (bijvoorbeeld een jpg-bestand) die u op het product wilt laten drukken? Dat is mogelijk bij een digitale print. Wel willen we u meegeven dat een vector-bestand altijd mooier wordt, omdat die zo superscherp is.

En wilt u een tekst op het artikel laten drukken? Dan zetten wij de tekst om in een vector-bestand, u kunt dan dus alleen een tekst doorgeven.

Hoe komt u aan een vector-bestand?

U maakt een vector-bestand in een grafisch programma, zoals Adobe Illustrator. Heeft u het logo laten ontwerpen door een designer? Dan heeft hij of zij ongetwijfeld een gevectoriseerd Ai, EPS of PDF bestand.

Een ander type bestand (bijvoorbeeld een jpg-bestand) opslaan als een Ai, EPS of PDF bestand helpt helaas niet, het bestand blijft dan namelijk niet-gevectoriseerd.

Vragen?

Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op via:

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Goede communicatie en snelle levering van de bestelling.

Gemeente Hengelo

10

Snel en vriendelijk geholpen, zelfs een spoedvraag was geen probleem.

Roelofse

8

Good variety of gifts, well priced, quick service and easy website for ordering.

Lesley

9

Producten met prima prijs-/ kwaliteitverhouding. Snelle levering!

Johnson & Johnson

10

Direct korting

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op uw eerstvolgende bestelling.