23-05-2023

20-01-02-SPR-Bedrukkingstechnieken

Lees alles over onze bedrukkingstechnieken

Tamponprint, blinddruk, borduren, doming, lasergravering… Het bedrukken van relatiegeschenken doen wij met diverse technieken. Tijdens het bestellen op onze website kunt u aangeven welke bedrukking u op het artikel wilt. We kunnen het goed begrijpen dat niet alle bedrukkingstechnieken duidelijk zijn voor u. Daarom leggen we in dit blog aan u uit wat de bedrukkingstechnieken inhouden en wanneer we welke bedrukkingstechnieken gebruiken.

Tamponprint, zeefdruk en transfer | Bedrukkingstechnieken

Wilt u exacte PMS-kleuren gebruiken bij de bedrukking? Kies dan voor tamponprint, zeefdruk en transfer. De meeste producten kunnen met maximaal vier PMS-kleuren bedrukt worden, sommige producten met één of twee. Het voordeel van deze bedrukking is dat u dus exacte PMS-kleuren kunt gebruiken, wat vaak het geval is bij logo’s van bedrijven. Bij een tamponprint stempelen wij de inkt op het product en bij een zeefdruk wordt de inkt door een gaas op het product gestreken. Bij een transfer plaatsen wij de bedrukking op een transfervel, dat bij hoge temperatuur op het product wordt geperst.

Full colour, doming en sticker | Bedrukkingstechnieken

De bedrukkingstechnieken waarbij u alle kleuren kunt laten bedrukken zijn full colour, doming en sticker. Hierbij kunt u geen exacte PMS-kleuren aangeven, maar zijn alle digitale kleuren mogelijk. Een full colour bedrukking plaatsen wij rechtstreeks op het product. Bij doming komt er een laagje epoxy hars over de bedrukking, wat zorgt voor een 3D-effect. Doming stickers plaatsen we onder andere op sommige sleutelhangers, drinkflessen, broodtrommels en keycords. Een sticker bevat altijd een full colour bedrukking en plaatsen wij bijvoorbeeld op snoeppotten en verpakkingen van bijvoorbeeld snoepjes.

Blinddruk en foliedruk | Bedrukkingstechnieken

Bij een blinddruk maken wij een reliëf in het product, door de bedrukking erin te stempelen. Dit geeft een luxe uitstraling op bijvoorbeeld notitieboekjes, agenda’s en schrijfmappen. Wilt u ook nog een mooie glans in dit reliëf? Kies dan voor een foliedruk.

Borduren en lasergraveren | Bedrukkingstechnieken

Kiest u het liefst voor een luxe bedrukkingstechniek op het relatiegeschenk, waardoor u een chique uitstraling creëert? Kies bij textielproducten dan voor een borduring. Wij kunnen borduren op bijvoorbeeld handdoeken, caps, fleecedekens en wintertextiel (zoals sjaals, handschoenen en mutsen), een borduring blijft veel langer mooi dan een traditionele bedrukking. Ook een lasergravering geeft een langdurige luxe uitstraling. Bij een lasergravering halen wij het bovenste laagje van het product met een laser eraf, waardoor er een elegante bedrukking ontstaat. Een lasergravering is krasvast en blijft mooi, in tegenstelling tot traditionele bedrukking zoals tamponprint.

Keramische transfer | Bedrukkingstechnieken

Keramiekproducten kunt u laten bedrukken met tampondruk, maar dan zijn ze niet vaatwasserbestendig en komen er snel krassen op de bedrukking. Met een keramische transfer komt de bedrukking ín het product in plaats van erop, onder andere door lakken en afbakken in de oven. Het resultaat is vaatwasserbestendig en krasvast keramiek. U kunt hierbij kiezen voor exacte PMS-kleuren.

Sublimatie | Bedrukkingstechnieken

Steeds meer producten in ons assortiment zijn speciaal gemaakt voor sublimatiedruk. Hierbij maken we gebruik van digitale kleuren (en dus geen exacte PMS-kleuren). We plaatsen de bedrukking met speciale inkt op een sublimatiepapier, dat vervolgens met hitte op het relatiegeschenk geperst wordt. Na het verwijderen blijft een prachtige full colour bedrukking achter. Dit kan onder andere op textiel en keramiek.