Er zijn vele manieren om de relatiegeschenken van een bedrukking te voorzien. Wij laten onze relatiegeschenken bedrukken met deze volgende technieken. 

 

Tampondruk

Elke ondergrond en vorm kan bedrukt worden. Op een cliché (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon, een rubberen 'stempel', wordt het ontwerp van het cliché bedrukt op het artikel.

Door verschillende tampon-vormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste artikelen is het mogelijk om meerdere kleuren te drukken. Kleuren kunnen vaak niet overlappen, omdat ze dan mengen. Geel en blauw worden bijvoorbeeld groen. De meeste kunststofartikelen worden door middel van tampondruk bedrukt.

Deze techniek gebruiken we bij aanstekerssleutelhangersgolfballenpennen et cetera.

 

Zeefdruk of direct druk

Het ontwerp wordt aangebracht op het gaas (zeef) van een zeefdrukraam. Op het raam ligt een lichtgevoelige laag, de film. De film wordt gemaakt door belichting met uv-licht, het lijkt een beetje op een erg grote dia. Via belichting met uv wordt de film op het gaas overgebracht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt door het gaas gedrukt en het artikel bevindt zich direct onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terechtkomt. Alleen vlakke oppervlaktes kunnen bedrukt worden met zeefdruk. Op de meeste artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken.

Deze techniek gebruiken we bij textiel, tassenpennen, keramiek, transfers et cetera.

 

Lasergraveren

Lasergraveren bestaat uit het wegbranden van de bovenlaag van metaal door een laserstraal. De laserstraal wordt aangestuurd door een computer. Het ontwerp kan zeer fijn weergegeven worden. Lasergraveren is niet mogelijk in kleur. De kleur die zichtbaar wordt, is de kleur van de onderlaag.

Deze techniek gebruiken we bij pennen, laserpointers, visitekaarthouders, aanstekers et cetera.

 

Transfers

Het ontwerp wordt op een speciale papieren beelddrager gedrukt. Het drukken op de transfer kan digitaal (CMYK) via zeefdruk of offset druk. De beelddrager (deze lijkt op een stickervel) wordt met de transferpers op het product aangebracht. Het ondermateriaal wordt door 'poederen' voorbewerkt. Aanbrengen kan op twee manieren: koud of warm. Hierdoor is deze bedrukkingstechniek op veel materialen mogelijk.

Met name op textielproducten en paraplu's wordt deze techniek toegepast als er meerdere kleuren gedrukt moeten worden. Door middel van transfers is het ook mogelijk zeer fijne details te drukken op grove textielsoorten. Het is een proces waarbij veel handwerk komt kijken.

Deze techniek gebruiken we bij textiel, paraplu's et cetera.

 

Keramische transfers

Deze methode bevat hetzelfde proces als bij gewone transfers, maar nu is de beelddrager hittebestendig. De transfer wordt op het keramiek geplakt, gedroogd, gelakt en afgebakken. Het ontwerp zit hierdoor in het keramiek in plaats van erop. Het keramiek zal nogmaals worden gelakt en afgebakken. Hierdoor is ons keramiek vaatwasserbestendig en krasvast. Kleine kleurverschillen kunnen door het bakken en lakken voorkomen.

Deze techniek gebruiken we bij keramiek.

 

Blinddrukken

Door middel van een cliché met reliëf wordt het ontwerp in het artikel geperst. Blinddrukken wordt met name toegepast op leer en metaal. Blinddrukken is niet mogelijk in kleur en lang niet alle artikelen zijn geschikt.

Deze techniek gebruiken we bij textiel van leer en metalen producten.

 

Borduren

Een computergestuurde borduurmachine maakt een logo na. De prijs voor het borduren hangt af van het aantal steken en de afmeting van het logo. De te gebruiken kleur wordt bepaald door het beschikbare garen. Het maximaal aantal kleuren is vijftien. Een borduurkaart is nodig om de afbeelding te reproduceren op het artikel. Volvlakken of gebruik van goud of zilverdraad zijn duurder in prijs.

Deze techniek gebruiken we bij textiel, caps, tassen, zweetbandjes et cetera.